Dag 2 #blogg100

Eftersom jag ser ganska mycket film, där jag med film menar annat än Hollywood-film 1A, så tänkte jag idag tipsa om några bra filmer som du kanske inte sett, eller ens hört talas om.
lovedonesFilmtips nr1 är en Australiensisk skräckfilm från 2009 som heter ”The Loved Ones”, där vi följer den unge Brent, som tackar nej till sin klasskamrat Lolas invit att gå till skolbalen med henne, vilket får fruktansvärda följder. Lola, och Lolas far, är nämligen psykopater som har för vana att kidnappa barn för att hålla Lola sällskap. Sällskap som Lola alltid tröttnar på förr eller senare, men inte förrän de har blivit torterade en smula, vilket Brent snart tvingas uppleva.

The Loved Ones” är en riktig liten pärla till skräckfilm. Den är rolig och skrämmande och äcklig om vartannat och det är en scen med en borrmaskin som får även den bäste att vrida sig i soffan av obehag. En riktigt underhållande film helt enkelt!

krampus
Filmtips nr2 är julrysaren ”Krampus” från 2015, som inleds som en riktigt rolig komedi
innan skräckinslagen tar över. ”Krampus” handlar om den unge pojken Max som, pga sina jobbiga släktingar, förbannar julen och därmed åkallar en jul-demon som tillsammans med sina demon-nissar börjar decimera Max familj med anmärkningsvärd blodtörst och effektivitet.

Krampus” är både rolig och uppriktigt ryslig, i en ganska skön, avslappnat dum blandning. Den är dessutom rätt äcklig på sina ställen, på ett relativt oblodigt sätt.
ashbyDagens sista filmtips heter ”Ashby” och är en mysig dramakomedi om high-school-killen Ed som lär känna sin granne Ashby pga ett skolprojekt. Ed listar ganska snabbt ut att Ashby har jobbat som hitman, och snart är Ed driver åt den cancersjuke Ashby som plötsligt vill ställa några saker till rätta innan han lämnar jordelivet.

Ashby” är givetvis fylld av klyschor, Ashby, som förövrigt spelas av en åldrad Mickey Rourke, ska självklart lära Ed om livet och kärleken eftersom Eds pappa inte finns där, och Ed, som är en klassisk nörd, gör succé i skolans fotball team, trots avsaknaden av egentliga förutsättningar. Men det funkar för en regnig dag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s